Eva Eriksson Design

Vi på Eva Eriksson Design arbetar med design och bilder för lek, lärande och offentlig miljö. Läs mer på Eva Eriksson Design. 

Egen Produktion

Största delen av vår verksamhet kretsar idag kring egna nischprodukter, inklusive tillverkning av dessa. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige.

Silent Socks, som är vår egen akustikprodukt, säljs i dagsläget i ett tiotal länder över hela världen. Såväl Kungliga slottet som kunder i Australien och Färöarna använder Silent Socks som skydd mot skrapljud och repor.

Vi har också återkommande uppdrag att utveckla och producera taktila bilderböcker för synskadade barn.

Silent Socks

Eva Eriksson Design AB har arbetat med produkter för lek och lärande under en lång rad år. Många av uppdragen har handlat om möbler för skolor och förskolor. Buller i stora barngrupper är ett växande problem och i samband med att Eva Eriksson Design deltog i projektet ”Design med omtanke” som under att antal år drevs i Västra Götalandsregionen, föddes idén att skapa en produkt som hindrade uppkomsten av skrapljud – istället för att dämpa redan befintligt buller.

Med Silent Socks möbeltassar glider stolen lätt, vilket betyder att du slipper skrapljud, repor i golvet, envisa fläckar och tunga lyft.

Silent Socks möbeltassar är ett enkelt sätt att förbättra vår ljudmiljö.

Stories

I små lägenheter eller radhus vill man optimera sina förvaringsytor. Om man ska förvara böcker, vill man inte att det ska finnas onödigt mycket utrymme bakom böckerna, hellre då att den volymen finns framför böckerna – där man rör sig. Stories är tänkt att fungera som en bokhylla för små ytor, t.ex bakom en dörr eller i en hall.

För att spara på miljön både ur transportsynpunkt och materialsynpunkt är hyllplanen och gavlarna konstruerade så att det går åt minsta möjliga mängd material och ger minsta möjliga spill.

Sigge

Många äldre personer har problem med balans och rörlighet. Att ta av sig och sätta på sig skor kan vara besvärligt.

Stövelknekten Sigge är tänkt att vara en stadig hjälp. Man håller sig i ett handtag och står på en stadig ståplatta med båda fötterna när man tar av sig skorna. Vill man sitta när man ska sätta på sig skorna igen finns en sittbräda att fälla upp.

På ryggstödet kan man om man vill hänga ett skohorn och en gripklo.

Produktdesign

Vi har lång erfarenhet av att designa produkter för skolor och förskolor och har i samarbete med våra kunder skapat flera storsäljare.

Illustrationer

Att illustrera och producera taktila bilder och reliefbilder för synskadade barn har under många år varit ett av Eva Eriksson Designs huvudområden. Vi utför uppdrag åt svenska och norska myndigheter.